Proeverij2018-10-17T08:48:03+00:00

madiran-kaart-700


Traditionele Proeverij Boskoop 2018

Wijngaarden MadiranTraditiegetrouw vond in het weekend van 6 en 7 oktober 2018 een grote gratis proeverij plaats bij PlantenTuin Esveld in Boskoop. Daarbij werd u de gelegenheid geboden om onze diverse rode en witte wijnen uit de Madiran te proeven. 

De Madiranwijnen dragen de naam van het dorpje Madiran, dat ten noorden van het hoogste gedeelte van de Pyreneeën ligt. Het productiegebied strekt zich uit over drie departementen, namelijk Gers, Hautes-Pyrénées en Pyrénées-Atlantiques.

Thema
Het thema van deze dag bij PlantenTuin Esveld was zoals elk jaar “Kwekersdag”. Bevriende kwekers ontmoeten elkaar eenmaal per jaar bij Esveld. Zij leveren geregeld aan Esveld en nemen dan hun mooiste planten mee. Voorbeelden zijn de Clematiskweker en de biologische rozenkwekerij De Bierkreek.

Heerlijke confiture

Andere dranken
Bezoekers die geen wijn wilden proeven konden YUME bezoeken. Dat is een koffie- en theehuis dat zich op een uitgelezen plek op de PlantenTuin bevindt. Een aangename halte tijdens uw bezoek aan onze proeverij! Meer informatie over YUME vindt u op www.yume-one.nl


Wijngaarden Madiran

Op 6 en 7 oktober 2018 proefden vele wijnliefhebbers het heerlijke product van de wijndruif uit het zuidwesten van Frankrijk. Uiteraard gaf vinoloog Huug de Graaf (van Wijnkoperij Il Conte) acte de présence voor een deskundige toelichting.