Heerlijke, voordelige wijnenVoor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

madiran-kaart-700

 


Traditionele Proeverij Boskoop 2017 was een succes

Wijngaarden MadiranTraditiegetrouw mochten wij u ook dit jaar (op 30 september j.l.) weer onze diverse rode en witte wijnen uit de Madiran laten proeven bij PlantenTuin Esveld in Boskoop. Wij deden dit samen met Robert en Mieke Tiessen, die hun bekoorlijke woonomgeving tussen de wijngaarden in Zuid-Frankrijk even lieten voor wat het was.

De Madiranwijnen dragen de naam van het dorpje Madiran, dat ten noorden van het hoogste gedeelte van de Pyreneeën ligt. Het productiegebied strekt zich uit over drie departementen, namelijk Gers, Hautes-Pyrénées en Pyrénées-Atlantiques.

Confiture “Robert fait maison” 
Op veler verzoek namen Robert en Mieke weer hun eigengemaakte confiture mee: abrikozen met amandelen, pêches de vigne en zo mogelijk de vijgen. De jams zijn gemaakt van onbespoten vruchten waarbij een minimum aan toegevoegde suiker is gebruikt. Via aucapblanc@orange.fr kunnen bestellingen nog steeds worden doorgegeven.

Heerlijke confiture

Thema
Het thema van deze dag bij PlantenTuin Esveld was “Kwekersdag”. Bevriende kwekers ontmoeten elkaar eenmaal per jaar bij Esveld. Zij leveren geregeld aan Esveld en nemen dan hun mooiste planten mee. Voorbeelden zijn de Clematiskweker en de biologische rozenkwekerij De Bierkreek.

Andere dranken
Bezoekers die geen wijn wilden proeven konden YUME bezoeken. Dat is een koffie- en theehuis dat zich op een uitgelezen plek op de PlantenTuin bevindt. Een aangename halte tijdens uw bezoek aan onze proeverij! Meer informatie over YUME vindt u op www.yume-one.nl


Wijngaarden Madiran

Op zaterdag 30 september j.l. proefden vele wijnliefhebbers het heerlijke product van de wijndruif uit het zuidwesten van Frankrijk. Uiteraard gaf vinoloog Huug de Graaf (van Wijnkoperij Il Conte) acte de présence voor een deskundige toelichting.

 

 

 

Heerlijke, voordelige wijnen