Heerlijke, voordelige wijnenVoor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

madiran-kaart-700

Noteer alvast in uw agenda: 30 september 2017 Proeverij Boskoop

Op 30 september 2017 wordt wederom in Boskoop de jaarlijkse proeverij van Zuidwest-Frankrijk-wijnen georganiseerd.

Binnenkort volgt meer informatie.


Proeverij Boskoop op zaterdag 1 oktober 2016 was een succes!

Op 1 oktober 2016 lieten Robert en Mieke Tiessen hun bekoorlijke woonomgeving tussen de wijngaarden in Zuid-Frankrijk even voor wat het was. Zij verruilden hun karakteristieke leefomgeving voor die van Boskoop, waar zij samen met Wijnkoperij Il Conte een wijnproeverij organiseerden bij Plantentuin Esveld in het Zuid-Hollandse Boskoop.

Daar konden ook dit jaar weer diverse heerlijke rode en witte Madiran-wijnen uit Zuidwest-Frankrijk worden geproefd. De Madiranwijnen dragen de naam van het dorpje Madiran, dat ten noorden van het hoogste gedeelte van de Pyreneeën ligt. Het productiegebied strekt zich uit over drie departementen, namelijk Gers, Hautes-Pyrénées en Pyrénées-Atlantiques.

Er konden niet alleen diverse wijnen worden gekeurd, maar er kon ook worden genoten van Robert en Mieke’s heerlijke abrikozenconfiture met amandelen, reine claude confiture en rode pruimen confiture. Was u niet in de gelegenheid om naar Boskoop komen, maar bent u wel in deze heerlijke confitures geïnteresseerd? Neemt u dan rechtstreeks contact op met Robert en Mieke via aucapblanc@orange.fr.

Op 1 oktober j.l. stonden wij voor u klaar om u het heerlijke product van de wijndruif uit het zuidwesten van Frankrijk te laten proeven. Uiteraard ontbrak vinoloog Huug de Graaf van Wijnkoperij Il Conte niet voor een deskundige toelichting.