madiran-kaart-700


Traditionele Proeverij Boskoop 2019

Wijngaarden MadiranTraditiegetrouw vindt in het weekend van 5 en 6 oktober 2019 een grote gratis proeverij plaats bij PlantenTuin Esveld in Boskoop. Daarbij wordt u de gelegenheid geboden om onze diverse rode en witte wijnen uit de Madiran te proeven. 

De Madiranwijnen dragen de naam van het dorpje Madiran, dat ten noorden van het hoogste gedeelte van de Pyreneeën ligt. Het productiegebied strekt zich uit over drie departementen, namelijk Gers, Hautes-Pyrénées en Pyrénées-Atlantiques.

Thema
Het thema van deze dag bij PlantenTuin Esveld is zoals elk jaar “Kwekersdag”. Bevriende kwekers ontmoeten elkaar eenmaal per jaar bij Esveld. Zij leveren geregeld aan Esveld en nemen dan hun mooiste planten mee. Voorbeelden zijn de Clematiskweker en de biologische rozenkwekerij De Bierkreek.

Andere dranken
Bezoekers die geen wijn wilden proeven kunnen YUME bezoeken. Dat is een koffie- en theehuis dat zich op een uitgelezen plek op de PlantenTuin bevindt. Een aangename halte tijdens uw bezoek aan onze proeverij! Meer informatie over YUME vindt u op www.yume-one.nl


Wijngaarden Madiran

Op 5 en 6 oktober 2019 kunnen vele wijnliefhebbers het heerlijke product van de wijndruif uit het zuidwesten van Frankrijk proeven. Uiteraard geeft vinoloog Huug de Graaf (van Wijnkoperij Il Conte) acte de présence voor een deskundige toelichting.