Wijnkoperij il Conte verkoopt geen alcoholhoudende producten aan personen jonger dan 18 jaar. Bij het plaatsen van een bestelling verklaart de koper 18 jaar of ouder te zijn.

Vanaf 1 januari 2014 bepaalt de wet dat aan jongeren onder de 18 geen alcohol (of tabak) meer mag worden verkocht. Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar (bijvoorbeeld op straat, in de kroeg of op een station). De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal partners, te weten Koninklijke Horeca Nederland, KWF kankerbestrijding, Longfonds, Trimbos-instituut, NOC*NSF, supermarkten verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, GGD GHOR Nederland, GGD’en, Thuiswinkel.org, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de ministeries van Veiligheid en Justitie.

Doel van de campagne is het versterken van de sociale norm ‘niet drinken en roken tot je 18e‘. De campagne richt zich in het bijzonder op de omgeving van jongeren.

Iedereen zou het normaal moeten gaan vinden als jongeren voor hun 18e niet roken of drinken!

Meer informatie over de NIX18-campagne vind je op www.nix18.nl.